Zijden rouwboeketten

Bloemengroet

de Bloemengroet

Leuk dat je interesse hebt in de “bloemengroet”. Dit nieuwe concept biedt de vrijheid om losse bloemen te kopen  van zijden voor bijvoorbeeld op de kist of er omheen met de bloemenband. De bloemen worden geleverd in een vaas welke op de door jou gewenste plek van de afscheidslocatie neergezet kan worden. Bij binnenkomst kunnen de gasten een bloem uit de vaas pakken en op de kist leggen. Ook kun je in het atelier losse bloemen kopen.

Over de "bloemengroet"

Bij de begrafenissen die ik de afgelopen jaren heb bijgewoond miste ik een gezamenlijke groet. Ik heb erover nagedacht hoe ik zoiets vorm zou kunnen geven binnen mijn bedrijf van zijden bloemen en kwam op het idee van de “bloemengroet”. Het idee dat de gasten op deze manier aan de nabestaanden een herinnering kunnen meegeven, in de vorm van een herinneringsboeket, gaf mij een warm gevoel. Er kan bij de ingang een grote vaas neergezet worden met losse bloemen erin. Elke gast kan er een bloem uitpakken en deze neerleggen bij de kist bijvoorbeeld. Het is natuurlijk ook mogelijk om als gast zelf de bloem mee naar huis te nemen als herinnering aan de dierbare. 

de bloemenband

De laatste tijd komt het ook veel voor dat nabestaanden kiezen voor een mooie ‘bloemenband’ om de kist heen. Aan de genodigden wordt dan gevraagd om zelf een bloem mee te nemen naar het afscheid omdat er om de kist een bloemenband zit. De gasten kunnen dan hun zelf meegebrachte bloem in de band steken. Als dit zijden bloemen zijn, kunnen ze na afloop door iedereen mee naar huis genomen worden ter nagedachtenis. Ook kunnen de nabestaanden alle zijden bloemen zelf meenemen en deze (laten) herschikken tot een mooi herinneringsboeket voor thuis.

herinneringsboeketten

LA atelier Amsterdam is gespecialiseerd in “herinneringsboeketten”. Dit zijn liggend opgemaakte rouwboeketten/kiststukken welke na het afscheid thuis als een herinneringsboeket in een vaas gezet kunnen worden. Zo heb je een fijne en mooie herinnering aan je dierbare. Dit maakt het een stuk duurzamer dan ‘echte rouwboeketten’.