5 Facts

Over zijden bloemen

5 facts waarom zijden bloemen duurzamer zijn

Geef bij speciale gelegenheden, zoals bruiloften, begrafenissen, jubilea en feesten wat vaker een boeket zijden bloemen cadeau. Of gun jezelf een mooi zijden boeket en verlaag daardoor de aankoopfrequentie.
1
Langere levensduur

Echte bloemen hebben een beperkte levensduur. Ze verwelken en sterven binnen enkele dagen of weken, afhankelijk van de soort. Zijden bloemen daarentegen zijn gemaakt van duurzaam materiaal, zoals zijde of polyester, en kunnen jarenlang meegaan zonder hun schoonheid te verliezen.

Echte bloemen hebben regelmatig water en voedingsstoffen nodig om te overleven. Ze moeten worden verzorgd door ze te besproeien, te snoeien en de verwelkte delen te verwijderen. Zijden bloemen hebben daarentegen geen onderhoud nodig. Ze vereisen geen vers water, voeding of speciale zorg, waardoor ze gemakkelijk te onderhouden zijn.

2
Weinig onderhoud
3
Niet seizoensgebonden

Echte bloemen zijn vaak seizoensgebonden en kunnen buiten het bloeiseizoen moeilijk verkrijgbaar zijn. Dit kan leiden tot hogere kosten en een beperkte keuze. Zijden bloemen zijn daarentegen het hele jaar door verkrijgbaar en bieden een breed scala aan bloemsoorten en kleuren, ongeacht het seizoen.

Sommige mensen zijn allergisch voor pollen en kunnen negatieve reacties ervaren in de buurt van echte bloemen. Zijden bloemen hebben geen pollen en veroorzaken geen allergieën, waardoor ze een geschikte optie zijn voor mensen met allergieën.

voedingsstoffen nodig om te overleven. Ze moeten worden verzorgd door ze te besproeien, te snoeien en de verwelkte delen te verwijderen. Zijden bloemen hebben daarentegen geen onderhoud nodig. Ze vereisen geen vers water, voeding of speciale zorg, waardoor ze gemakkelijk te onderhouden zijn.

4
Allergievriendelijk
5
Milieuvriendelijk

Hoewel echte bloemen op zichzelf natuurlijk zijn, gaat de bloementeelt vaak gepaard met het gebruik van pesticiden, watervervuiling en ontbossing. Bovendien moeten bloemen vaak worden getransporteerd over lange afstanden, wat resulteert in een hoge CO2-uitstoot. Zijden bloemen zijn daarentegen een herbruikbaar en milieuvriendelijk alternatief. Ze dragen niet bij aan ontbossing, vereisen geen bestrijdingsmiddelen en hebben een lagere ecologische voetafdruk.